Nové plnoautomatické výrobné pracovisko pre pásy na lesnícke stroje pewag

V meste Vamberk, Česká republika, vyrába spoločnosť pewag s veľmi modernou technológiou robotov pásy na lesnícke stroje a Single Wheel Tracks podľa najvyšších štandardov kvality

Pracovisko vo Vamberku bolo prestavané v roku 2018, zmodernizované a rozšírené v roku 2020 o prezentačnú miestnosť. Veľmi moderná technológia robotov umožňuje presnú výrobu a zaručuje konštantnú trvalú kvalitu všetkých lesníckych výrobkov. Kombinácia použitia veľmi kvalitných materiálov, dlhoročné skúsenosti vo výrobe a vyzreté výrobné procesy robia naše pásy bluetracks spoľahlivým sprievodcom v lese. Aktuálne sa vyrobí denne 7 pásov na lesnícke stroje a expeduje do celého sveta.

Ako sa realizuje výroba našich pásov pewag bluetracks? Pozrime sa spoločne poza kulisy.

Každý pás pewag bluetrack sa skladá zo šikmého nosníku s tŕňmi, kovaných článkov nazývaných tiež connecting links, zámkov, článkov C a spony.

 

 

Srdcom každého pásu jer šikmý nosník, ktorý sa skladá z viac dielov. Vždy podľa typu šikmého nosníka sa odrežú príslušné profilové tyče na požadovanú dĺžku. Potom sa upravený neobrobený kus ohreje a robot ho vloží do lisu. Lis ho presunie do určenej formy a potom ďalej na tepelnú úpravu.

Dôležitými súčiastkami sú tŕne. Ich počet a tiež umiestnenie na páse sa môže odlišovať. U pásov pewag sa montujú štandardne 2 tŕne na šikmý nosník. Tŕne sa vyrábajú z rovnakého materiálu ako šikmé nosníky, lisujú vo forme a potom navaria pomocou robota.

Šikmé nosníky sa vzájomne spoja do jedného nosníka pomocou kovaných článkov a uzavrú okrem toho pomocou zámkov.

Dôležitou súčasťou pre životnosť pásu sú články C. Čím sú tieto články odolnejšie, tým dlhšie vydrží pás, špeciálne pri abrazívnom podklade. Článok C sa upraví na vlastnom vyvinutom stroji na správnu dĺžku, zohreje a ohne vo forme.

V článku C sa nachádza tiež spona, ktorá uzatvára systém článkov. Spona udržiava pás na pneumatike a je posledným krokom pri montáži pásu. Na výrobu spony sa vyrazí surový materiál a lisuje vo forme pomocou plnoautomatického stroja.

 

Tŕne, články C a zámky sa kalia v spoločnosti pewag, aby boli odolnejšie. V tepelnom obrábaní je zahrnutého veľmi veľa know-how, aby sa zaručila optimálna kombinácia kaleného povrchu a pevného jadra.

 

Aby sa chránil hotový pás bluetrack proti korózii, ponorí sa na koniec ešte do modrej farby. Farba sa musí istý čas sušiť, potom je pás hotový a upevní sa na palety, ktoré sa potom expedujú alebo odvezú do skladu.

 

Nová prezentačná miestnosť pre zákazníkov

Okrem modernizácie pracoviska vo Vamberku bola tiež zriadená nová prezentačná miestnosť. V tejto modernej atmosfére spojenej s prírodou sa prezentujú podrobne naše pásy bluetracks. Okrem toho pozýva na návštevu miestnosti veľká videostena a kaviareň.

Pre väčšiu bezpečnosť v lese – lesnícke výrobky pewag!

 

Ochotne vám poradíme a pomôžeme pri voľbe vhodné lesníckeho výrobku. Napíšte nám email na forestry(at)pewag.com alebo zavolajte náš zákaznícky servis na +421 46 542 63 48.

Ďalšie podrobnosti k našim lesníckym výrobkom.