Bezpečná práca v lese s výrobkami pewag

Nezáleží na tom, či ide o strmý terén, skalnatú pôdu, bahno alebo sneh - spoločnosť pewag má vhodné riešenie na všetky povrchy

Každý z nás vie, že bezpečnosť pri práci v lese hrá dôležitú úlohu. Pri stále väčších a drahších strojoch s dvomi až desiatimi kolesami môžu byť chyby fatálne rovnako pre osoby, ako aj vozidlá. Reťaze a pásy na lesnícke stoje nám tak dodávajú dôležitý prídavný bezpečnostný aspekt pri práci v lese.

Poskytujú stabilitu v nezjazdnom, príkrom teréne a zabezpečujú nás a náš stroj proti skĺznutiu a nehodám. Pásy a reťaze existujú v rôznych verziách, vhodných pre rôzne oblasti používania a podklady. Je pritom jedno, či sme v zasneženom alebo blatistom teréne alebo na skalnatej pôde, pre každý podklad je k dispozícii vhodná reťaz. Spoločnosť pewag ponúka tiež univerzálne reťaze na používanie v rôznych podmienkach.

Reťaze pre lesnícke stroje nám pomáhajú bezpečnejšie a efektívnejšie pracovať. Vďaka prvotriednemu efektu samočinného čistenia reťazí neprichádza okrem toho k strate záberu. Proti opotrebeniu pneumatík sa dá pôsobiť pomocou rôznych nastavovacích prvkov reťazí. Súčasne sú reťaze pewag pre lesnícke stroje vďaka svojej pomerne nízkej hmotnosti šetrné k pôde.

Čo však, keď je naša pôda mimoriadne mäkká a naše stroje by zapadli? Tu prichádzajú na pomoc pásy na kolesá. Vďaka širokej kontaktnej ploche sa lepšie rozdelí hmotnosť stroja, zabráni sa zapadnutiu. Asymetricky zvárané tŕne sa starajú o potrebný záber, tak nestrácame napriek ochrane pôdy stabilitu.

Pokazená pneumatika dokáže nahnevať a jej oprava zaberie mnoho času. Reťaze a pásy na lesné stroje chránia naše pneumatiky pred škodami, ktoré by mohli spôsobiť skaly alebo pne. Nestarajú sa iba o optimálnu stabilitu a ochranu pôdy na rôznych podkladoch, ale zaisťujú súčasne efektívny spôsob práce. Časovo a nákladovo náročné opravy zapríčinené nehodami a poškodeniami na našich strojoch. Pre profesionálne činnosti v lesníctve sú preto reťaze a pásy od spoločnosti pewag cennou podporou.

 

Pre väčšiu bezpečnosť v lese – lesnícke výrobky pewag!

 

Ochotne vám poradíme a pomôžeme pri voľbe vhodné lesníckeho výrobku. Napíšte nám email na forestry(at)pewag.com alebo zavolajte náš zákaznícky servis na +421 46 542 63 48.

Ďalšie podrobnosti k našim lesníckym výrobkom.